Kommentartrolling

Vart du skræmt no?

Det er på tide å lufte sin uvitenhet om begreper i tiden. Jeg lurer på: Hva er den norske betegnelsen på «comment trolling»?

Vi trøndere i det minste vet hva det betyr å være trollåt, nemlig slem. Kommentartrollene (eller trollerne?) er også pr definisjon slemme.  Comment trolling betyr omtrent å bidra med slemme kommentarer og innlegg på diverse nettforum, f.eks. blogger. Se gjerne mer om fenomenet i Wikipedia. Ennå har jeg ikke sett noe trolling på denne bloggen 🙂

Begrepet har aktualisert seg i det siste via Facebooks nylanserte debattjeneste for tredjeparts nettsider. Se mer i Facebook kverker forumtrolling (digi.no) eller  Improving Comments Across The Web (Facebook).

Vil du se hvordan det virker i praksis, kan du gå til  The Pros And Cons Of Facebook Comments .

Hvorfor skulle man så finne på å overlate diskusjonsarenaen til Facebook? F.eks. for det blogginnlegget jeg nå skriver? En grunn kan være at for å kommentere så må du være logget på din Facebook-konto. Og det er du kanskje allerede.  Og – fordi de færreste er anonyme på Facebook, blir fristelsen til trollskap mindre. En grunn (god eller dårlig) til å ta i bruk denne løsningen er muligheten for å kople kommentarene tilbake til Facebook, slik at de der vises på kommentatorens profil.

Hermed er jeg ved et relevant tema for oss som gjerne vil tilby tjenster der brukerne sjøl kan bidra aktivt. Kan vi få denne aktiviteten inn på vår egen arena? Eller skal vi ta i bruk de arenaene hvor brukerne faktisk er? Og dette er en diskusjon hvor det også er andre aktører enn Facebook. Sjøl om akkurat de er i en helt spesiell posisjon.

God helg. Pass deg for troll. Og skriv gjerne hyggelige kommentarer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s