Nytt fra Google

Denne overskrifta er ikke blitt brukt på lang tid – delvis fordi Google ikke har hatt så mange nye ting i det siste. Vi har ventet på (og blitt lovet) forskjellige saker

Google Docs i offline-versjonen

Vi som bruker dette som vårt viktigste «kontorverktøy» savner muligheten for å arbeide frakoplet (offline som det het i gamle dager). Denne muligheten mistet vi visst fordi hele Google docs gjennomgikk en teknisk revisjon. Vi har blitt lovet at den skal komme tilbake, og stoler på det. Inntil videre.

Google Circles

Her sier ryktemarkedet at vi kan vente et nytt framstøt fra Google innenfor sosiale nettverk. Ja, de har et nettverk som heter Orkut, som visstnok brukes mye i noen andre land. Og de gjorde et par fiaskopregete lanseringer i løpet av 2010 (Wave, Buzz). De er visst ikke spesielt opptatt av å samarbeide med Facebook, så nå venter vi i spenning på om Circles endelig er noe som slår an. Nå er dette bare rykter, og ifølge ReadWriteWeb er det kanskje ikke noe mer heller?

Google Books

Akkurat dette er den største nyheten, i negativ forstand for Google. Et forlik mellom Google, forfattere og forlag ble i går avvist av en domstol i USA. Forliket ville gitt Google rett til å utgi digitaliserte utgaver av bøker som ikke lenger er tilgjengelig på trykk – uten på forhånd å innhente tillatelse fra rettighetshaveren.

Det kan jo være grunn både til glede og skuffelse over dette. Det gjenstår å se hva Google nå vil gjøre. Spesielt er jeg spent på hva konsekvensen vil bli for den tjenesten som heter Google Books. Avgjørelsen hindrer jo ikke denne tjenesten i å fortsette med å tilby

  • Nye ebøker for salg: altså ebokhandel, i konkurranse med amazon.com, Apple, Bokskya og andre
  • Frie ebøker: i konkurranse eller samarbeid med Prosjekt Gutenberg og andre
  • Bibliografiske data: den store bokkatalogen, i konkurranse eller samarbeid med OCLC og andre

Spennende!

Reklamer

En tanke om “Nytt fra Google

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s