QOTD: Transforming Traditional Organizations

Til Lisbeth,

(og andre biblioteksledere som måtte komme over dette)

Jeff Trzeciak var en av våre kandidater til å snakke på emtacl10 i fjor, men av en eller annen grunn ble det ikke noe av det. Nå har han nettopp gjort furore i biblioteksverdenen med foredraget «Transforming Traditional Organizations», som han holdt ved Penn State University sist fredag. Trzeciak er University Librarian ved McMaster University i Hamilton, Ontario, Canada. Altså sjef. Han har skaffet seg et renomme som en som får ting til å skje. Hans beskrivelse av hva han har gjort og ikke minst tenker å gjøre ved McMaster har fått en stor flokk bibliotekarer både her og der til å tenne på alle pluggene. En av dem som har stått i bresjen for motbøren er K.G. Schneider i blogginnlegget Thoroughly Modern Karen: A Response to Jeff Trzeciak.

Les det gjerne. Men før du evt tar parti med Karen, synes jeg du burde få med deg Trzeciaks innlegg. Det finner du her: Transforming Traditional Organizations (men det er dessverre vanskelig tilgjengelig fordi det krever at du har installert multimediaprogrammet Silverlight).

Det er ingen uenighet om at akademiske bibliotek står foran store utfordringer. Men det er muligens uenighet om hvor store disse utfordringene egentlig er.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s