Nytt fra Google+

Det er vel rett å si at Google har prøvd seg med tjenester for sosiale nettverk uten å lykkes. Vi sto i kø på våre knær og tryglet om invitasjoner til Wave og Buzz, men fant ingen grunn til å være med på leken lenge. Nå (dvs i forgårs) er de på banen igjen med Google+, som i likhet med mye annet derfra i første omgang forbeholdes de inviterte.

Vi som ikke er inviterte kan se at Google har fått seg ei ny menylinje. Det har vært relativt mye diskusjoner om den tilsynelatende bagatellen at de innfører ei ny svart linje. Men det er visst et lite signal om at det er forandringer på gang. Når Google+ er tilgjengelig, vil denne linja få nytt innhold.

Sjøl sier Google:

«Starting today, you might begin noticing that things look a little different across Google products. We’re working on a project to bring you a new and improved Google experience, and over the next few months, you’ll continue to see more updates to our look and feel.»

Denne «new experience» brukes flere steder. Og den hentyder på en nokså omfattende revisjon av Googles tjenester. Kanskje mye på overflata, kanskje noe på innsida. Og kanskje nokså mye i retning av et Google som er mer innrettet mot deling, i en retning som ligner på Facebook og Twitter. Jeg vil sikkert hoppe ombord så snart jeg får anledning (dvs en invitasjon). Det skal bli interessant å se om de nye tjenestene som Sparks, Circles etc også i noen grad er rettet inn mot profesjonell bruk – ikke bare tidtrøyte. Kanskje kan dette også få konsekvenser for vårt virke i bibliotekene?

Se Google’s egen kunngjøring på bloggen The Official Google Blog

Her er en omfattende omtale i Wired: Inside Google+ — How the Search Giant Plans to Go Social

Så får vi vente og se. Her er bildet som etter sigende er inspirasjon for Google i prosjektet (The Emerald Sea):

Emerald sea / Albert Bierstadt

Reklamer

5 tanker om “Nytt fra Google+

 1. Ole

  Birgitte: Noe av Google+ ligner mye på Facebook når det gjelder utseendet. Men blåkopi er det ikke. Og G+ har funksjonalitet som mangler i FB.

  Magnus: Det er bare såvidt jeg skjønner hvorfor jeg kom meg inn. Fikk en invitasjon i form av en rød knapp i en epost fra en felles venn av oss. Som ble sendt fra han til meg etter at han hadde føyd meg til i en sirkel og så delt noe i denne sirkelen. Har prøvd samme prosedyre sjøl, men det virker ikke (nå). Kan være litt sånn opp og ned tenker jeg.

  Svar
 2. Magnus Enger

  Hører at noen som har gjort det samme som deg (det vil si oss) får beskjeden «We’ve temporarily exceeded our capacity. Please try again soon.», så vi var vel heldige, da… Prøver man å invitere noen eksplisitt får man meldingen «Sending email invitations will be enabled soon!»…

  Svar
  1. Ole

   Min venn Peder fikk nettopp den røde knappen han fikk fra meg til å virke! Så det er nok rett og slett en liten bingofaktor ute og går her.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s