Nytt fra Google (mest prat)

Hva er det Google koker ihop nå for tida da? Er det ikke snart på tide med noen store nyheter? Tja, det som kanskje har blitt lagt mest merke til nylig er at Googlesjefen (en av dem, alltid omtalt som Co-founder) Sergey Brin sist mandag gikk ut mot Facebook og Apple  i The Guardian, og beskyldte dem for å true internettets frihet. Han mener de gjør dette ved at å «bygge høye gjerder rundt sine hager», eller med andre ord opptrer som plattformer som er lukkede i ordets negative forstand. Han nevner dem omtrent i samme åndedrag som statlige sensurordninger og underholdningsindustriens piratjakthysteri, som truende krefter mot nettets frihet og åpenhet.

Etterpå har han vel kommet på at han sitter i det samme glasshuset, og har tatt seg en rotur (i går på Google+). Nå presiserer han at statlig sensur er den verste trusselen, og han toner ned kritikken av «digital ecosystems that are not as open as the web itself» (dvs Facebook og Apple), og innrømmer til og med at «at Google, there are a number of areas where we can improve too».

Okei, hva mer er nytt?

Jo, ideen om Google glass

Dette er altså ikke mer enn en skisse av en mulig utvikling der et par briller overtar rollen til en smartphone eller brett, spesielt med funksjonalitet av typen utvidet virkelighet (augmented reality). Se mer om dette på Google+

Ned på jorda til Google Scholar

Her er en reell nyhet som kan få betydning for oss som er opptatt av å skaffe tilgang til vitenskapelig informasjon til forskning og undervisning: Google Scholar Metrics. Dette er en måleenhet for å kvalitetsrangere vitenskapelige tidsskrifter («journal metrics»), og kan betraktes som et alternativ til Thomson Reuters’ Impact Factor (IF) – som vi ellers har skrevet om før her på bloggen. Les Googles egen forklaring av Google Scholar Metrics.

Men, mens vi er i farta med Google Scholar så er vi skuffet over å legge merke til at denne tjenesten har blitt mindre synlig i Googles menyer. Mens den før stod i den menyen som het More, så er den nå degradert derfra til Even more . . .

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s