Påskelektyre

Her er noen leseforslag for påska 2013. Det er litt av hvert, bl.a. både krim og bibliotekfaglig. Det siste først:

Beyond the Library av Lukas Koster.

Lukas har vært på «Beyond the PDF2 Conference» og kommer med betraktninger om fagbibliotekenes rolle. Han er både skarpsynt og frittalende og vel verdt å lese. Blant hans kjepphester er at vi (bibliotekene) har ikke helt tatt inn over oss de endringene som foregår rundt oss.

Og med de samme vi er hos Lukas, dvs på bloggen hans, kan vi godt ta et tidligere innlegg med det samme, nemlig (Discover AND deliver) OR else, der han innledningsvis sier at «Personally I think in the near future we will see the end of the academic library as we know it».

Fallvatten av Mikal Niemi

Apokalyptisk krim har aldri vært min greie, men det har Niemi (han med Populärmusik från Vittula). Her tar han oss med når Luleälven sprenger demningene. Dvs krim er det kanskje ikke. Men spennende. Og tittelen er et flott ordspill ja!

Helbrederen av Antti Tuomainen

Her er det mer krim men også apokalypse.  I Helsinki, etter at klimaet har slått seg vrangt til gangs. Det går an å bli skremt på mer enn en måte.

The Fractal Prince av Hannu Rajaniemi

Jeg har visst havnet i en stim av svenske og finske forfattere. Rajaniemi skrive steinhard SF, og det er absolutt en fordel å (1) ha at godt tak på kvanteteorien (f.eks. Schrödinger) eller (2) være vant til å ikke skjønne bæra av hva du leser men synes det er artig lell.

En kort bok om sosiale medier av Ida Aalen

Ida har tatt sosiale medier på alvor, og uttaler seg på grunnlag av empiri, i motsetning til alle de som bare synser. Boka er både lærerik og interessant. Og altså ganske kort.

The Prague Cemetery av Umberto Eco

Dette er vel den ultimate konspirasjonsromanen. Om jøder, jesuitter, frimurere osv. Om Europa for 150 år siden. OBS: Eco påstår at den eneste i boka som er oppdiktet er hovedpersonen Simone Simonini, som han har satset på å gjøre til «the most cynical and disagreeable character in all the history of literature«. Å lese Eco er et problem på den måten at han er mer et universalgeni enn forfatter. Synes jeg. Skulle ønske jeg kunne lese han på originalspråket. Men ellers synes jeg hans engelske oversettelser er bedre enn de norske.

kindle

God påske! Si fra hvor du går!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s